Logo
Current time: 09-17-2019, 05:05 PM Hello There, Guest! (LoginRegister)


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AI pit bug
12-11-2018, 08:05 PM
Post: #1
AI pit bug
Does anyone know why some AI cars don't leave the pits? they just get lapped & the race can't end because of these cars, have tried reducing the # of cars for the track but it still an issue.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2018, 04:16 AM
Post: #2
RE: AI pit bug
which track?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2018, 06:18 PM
Post: #3
RE: AI pit bug
Was Belle Isle Detroit, had 29 cars (29 pit bays) reduced to 28 cars (just put 35 bays) & it did it again, worked fine on 27. Think it was just that i had too many cars on track.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2018, 06:40 PM
Post: #4
RE: AI pit bug
I had the same problem once also at that track but I wanted to run 30 cars. I've never seen it anywhere else though. Maybe someone smarter than me can help... (like Pavel)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2018, 06:57 PM
Post: #5
RE: AI pit bug
(12-12-2018 06:40 PM)samsepi0l Wrote:  I had the same problem once also at that track but I wanted to run 30 cars. I've never seen it anywhere else though. Maybe someone smarter than me can help... (like Pavel)

I have had the issue before but it was seemingly because i had 2 cars, what i had forgotten was the cars allowed in track file does include pace car so just reduced the # of cars will the issue went away, all i lose is 2 back markers from the field so no issue. It seems to many cars is the issue which is an easy fix.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-12-2018, 09:10 PM (This post was last modified: 12-12-2018 09:14 PM by samsepi0l.)
Post: #6
RE: AI pit bug
(12-12-2018 06:57 PM)JR82 Wrote:  
(12-12-2018 06:40 PM)samsepi0l Wrote:  I had the same problem once also at that track but I wanted to run 30 cars. I've never seen it anywhere else though. Maybe someone smarter than me can help... (like Pavel)

I have had the issue before but it was seemingly because i had 2 cars, what i had forgotten was the cars allowed in track file does include pace car so just reduced the # of cars will the issue went away, all i lose is 2 back markers from the field so no issue. It seems to many cars is the issue which is an easy fix.

Not when I want to run a minimum of 30. I always run 32, unless it is too crowded I run 30. I want to find a way to run 30 at belle isle.

When this happened to me (I only noticed it once) the race did not actually "finish". I always run 100 percent lengths, and when the race was over everyone pulled into the pits but when I hit "escape" key it did not show the "race is over" graphic. Results never showed that the race had ended either.

Years ago (back in the 90s) I never noticed this either, but I don't remember how many cars I was running.

I also did not adjust the cars quantity in the PIT portion of the txt file. I adjusted the CARS number... see below (laguna seca used as example)

(i have always done it this way, and never seen a problem with the exception of this)

TNAME Laguna Seca
SNAME Laguna Seca
PIT 138000 60876000 1044402 66320000 945000 364000 11136000 28 65725000 65907887 1044402
SPDWY 0 29 31
LENGT 2214
LAPS 84
FNAME Laguna Seca Raceway
CITYN Monterey, CA
COUNT USA
PACEA 2 70001256 45000 -45000 0
QUAL 0 10
BLIMP -3138103 -2789427
GFLAG 68564000
TTYPE 4
CARS 30 30
TEMP 880 100
TEMP2 880 100
WIND 1610612736 268435456 50 50 0
WIND2 1610612736 268435456 50 50 0
RAIN 13 00
BLAP 69642
RELS 98
THEAT 12000 11000 10000 15500 9500 7500 5500 15000
TCFF 61535 59535 57535 57535 30800 29989 28989 39000
TCFR 65535 63535 61535 61535 34800 33989 32989 43000
TIRES 64716 5500 76000000 64716 5500 76000000 0
TIRE2 65535 5700 76000000 65535 5700 76000000 0
SCTNS 8 5 3
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-13-2018, 01:01 AM
Post: #7
RE: AI pit bug
If you have icr2mgr you might be able to play around with the number and/or length of pit boxes.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-15-2018, 08:59 PM
Post: #8
RE: AI pit bug
I can't remember such problem. I usualy run 50%-100% distance races, indy500 with 32 opponents and never had such problems. So I can't help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-20-2018, 04:30 AM
Post: #9
RE: AI pit bug
I think Detroit ICR2 original has a 27 max car (27 is including the pace car).

IIRS Driver Champion (2005-2007, 2010-2014)
IIRS Team Champion (2004-2014)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-20-2018, 11:02 AM
Post: #10
RE: AI pit bug
(12-20-2018 04:30 AM)Wolf_pd Wrote:  I think Detroit ICR2 original has a 27 max car (27 is including the pace car).

I tend to agree- the funny thing is I have been increasing this to 30 for a heck of a long time and only experienced this same bug at Belle Isle.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Privacy policy